“Tekuće zlato” arganovo ulje, 4 u 1 Fluid za kosu, 100 ml

 
 
Tiande ulje moderne formule hidratizira i daje lakoću kosi, duboko hrani a pritom ne otežava kosu. Lagane je teksture i brzo se upija, ne ostavljajući tragove. popunjava mikro pukotine vrhova kose. Ulje je pogodno za sve tipove kose.

Arganovo ulje je opravdano dobilo ime “tekuće zlato”. Njegov bogati sastav osigurava visoko hranjivu vrijednost i kompleksan učinak seruma na vrhovima kose.
Arganovo ulje je najskuplje i najdjelotvornije ulje na svijetu.
Njegova vrijednost uspoređuje se s cijenom crnog kavijera i tartufa. Uzrok tome je nekoliko čimbenika:
  • Arganovo ulje se proizvodi od plodava stabla koje raste samo na jenom mjestu na Zemlji, jugo-zapadno od Maroka. Rijetka biljka pod zaštitom je UNESCO-a, a teritorij na kojem raste ima status rezervata biosfere. Stablo ima plod svake dvije godine. Prema procjeni stručnjaka, svake godine se u svijetu proizvede 12 mil. litara arganova ulja ( maslinovog ulja se proizvede više od 3 milijarde litara, a suncokretova ulja preko 9 milijardi litara).
  • Proces proizvodnje arganova ulje je jako težak. Marokanske žene rukama skupljaju plodove stabla argana, a potom suše na suncu, tada razbijaju tvrdi oklop i uklanjaju jezgru- sirovinu za ulje. Za pripremu jedne litre gotovog ulja potrebno je oko 20 sati napornog rada, te je potrebno obrati 6 srednjih drva argana, koje sadrži 80-100 kg plodova. Konaćno, potrošačka vrijednost arganovog ulja, određuje njegova svojstva.
  • Arganovo drvo – stanovnik afričke pustinje. To mu omogučava da se prilagodi sunčevoj svjetlosti i odsutsvu vlage. U potražnji za vodom njegovi korjeni sežu i do 30 metara u dubinu. Preživljavanje u takvim složenim uvjetima, biljka je stekla jedinstvena svojstva: Arganovo ulje ima jedinstvenu kompoziciju koja djeluje na kožu i kosu, kao i jedan dašak izvorske vode za umorne putnike u  marokanskim pustinjama! Arganovo ulje u stanju je vratiti kosi život i dati joj moć transformacije.

Arganovo ulje se 80% sastoji od zasičenih masnih kiselina (linoleinska, palmitinske, stearinske). Također u svom sastavu ima i antioksidanse (polifenole), kao i prirodne antibiotike. Arganovo ulje sadrži 3-5 puta više vitamina E (tokoroferolite svih vrsta – alfa, beta, gama, delta) od maslinovog ulja. 

Zahvaljujući jedinstvenim svojstvima zlostavljana i oštečena kosa dobiva potrebne tvari za maksimalni oporavak!

Upotreba tianDe arganovog ulja, na isti način kao što koristite i ostala ulja. Kako bi se ulje maksimalno apsorbiralo u kosu potrebno ga je zagrijati, trljajući na dlanovima nekoliko kapi. Ulje ravnomjerno rasporedite uzduž cijele kose ili po vrhovima.

Može se koristiti nakon svakog pranja ili kao intenzivna maska 1-2 puta tjedno.

Ulje se može miješati sa ostalim kozmetičkim proizvodima, može se dodati nekoliko kapi u masku ili regenerator. Može se primjeniti na suhoj i mokroj kosi:

Prije pranja- u kvalitetnoj obnavljajučoj maski.

Nakon pranja- kao neispirajući serum

Nakon sušenja sušilom za kosu – da se ukroti neposlušna kosa

Kao dodatna njega suhih vrhova.

Vrlo je ekonomičan, jer ga je potrebna jako mala količina.

Količina: 100 ml

Šifra: 20140

Tagged on:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *