Recenzija vizažistice Monike

Nisam mislila da ću se baviti i ovim poslom, ali evo, na Nikolinin prijedlog postajem i blogerica 😀 Šalu na stranu, velika mi je čast što me Nikolina prepoznala kao osobu čije je mišljenje mjerodavno za ovu vrstu proizvoda. Moj zadatak je bio isprobati određene proizvode iz kozmetike TianDe. U kratkim crtama, TianDe je ruska kozmetička kompanija, koja u izradi proizvoda koristi ekstrakte raslinja i bilja, odgajane u ekološki čistim predjelima Kine i Tibeta, skupljane od strane specijalno obučenih osoba u strogo određenom vremenskom trenutku i u skladu lunarnim kalendarom. Čak je i voda koja se koristi u kozmetici, uzeta sa mineralnih izvora i morskih dubina.
Proizvode sam koristila cca 2 tjedna. Za prave rezultate, svaki kozmetički proizvod te vrste bi trebalo koristiti minimalno mjesec dana, pa će ovaj moj osvrt biti ajmo reći ‘na prvu’. Proizvodi koje sam isprobala su: Univerzalni piling ‘Maslina’, Maska za lice od puževe sluzi, Hidratantna krema s hranjivom osnovom iz kolekcije ovčja placenta, Sol za tijelo ‘Medena breskva’ te Mlijeko za čišćenje lica na bazi alga.

Krenimo redom. Univerzalni piling ‘Maslina’ je piling na bazi voćnih kiselina i vode. Nježno uklanja sloj mrtvih stanica, obnavlja epidermu. Pojačava prirodne mehanizme koji hidratiziraju kožu, sprečava ljuštenje i crvenilo. Čisti pore, poboljšava i izjedničava ten. Potiče proizvodnju kolagena, elastina i sintezu hijaluronske kiseline. Pomaže koži zadržati fine glatke linije. Koristi se tako da se nakon čišćenja lica laganim kružnim pokretima umasira u kožu. Tijekom nanošenja stvaraju se kao grudice kreme, to je znak da piling ‘radi’ svoj posao. Ostaci proizvoda se isperu vodom. Nakon upotrebe koža lica je glatka i nježna. Kao i nakon svakog pilinga, potrebno je nanijeti hidratantu kremu, koja se sada bolje upija u kožu. Ovaj proizvod ću sigurno nastaviti koristiti i u svom poslu vizažistice, kada će trebati neki brzi ‘tretman’ na klijenticama čija koža lica zahtjeva dodatnu pripremu prije nanošenja podloge, pudera… Cijena 70,38 kn/120 ml.

Hidratantna krema s hranjivom osnovom, koja dolazi iz kolekcije ovčja placenta, je nježna krema koja intenzivno hidratizira, hrani, poboljšava imunitet kože i dugotrajno štiti kožu čineći je mekom i nježnom. Komponente uključene u sastav kreme su močna zaštita protiv nepovoljnih uvjeta okoliša. Štiti od UV utjecaja. Kolagen aktivno sprečava proces starenja kože. Vitamini E i S i fibrin hrane kožu. Aktivni enzimi vežu i izbacuju toksične radikale. CV-filteri štite kožu od štetnog zračenja. Koristila sam ju ujutro nakon umivanja i navečer nakon skidanja šminke i čišćenja kože lica. Ova krema se preporuča osobito za suhu i osjetljivu kožu. Zasad nemam problema sa suhoćom kože lica, ali svejedno ova krema mi je jako lijepo ‘sjela’, nije masna i jako je dobra podloga prije nanošenja šminke. Cijena 79,77 kn/50 g.

Maska za lice od puževe sluzi potiče obnovu stanica epiderme, izjednačava teksturu kože, smanjuje vidljivost bora i usporava proces starenja kože. Štiti od oštećenja i iritacije.
Pomaže ukloniti fleke na licu, bore, akne, ožiljke. Glavni sastojak kreme je mucin koji luče puževi. Mucin (puževa sluz) sadrži niz dragocjenih njegujućih sastojaka kao što su kolagen, elastin, vitamin A, С i Е, i hijaluronske kiseline. Maska postoji u obliku kreme te kao prava ‘maska’ – koju sam isprobala. Znači, jedna strana ‘maske’ je premazana kremom koja je prozirna i baš ‘sluzava’. Savjet je da ju stavljate kada ste same kod kuće, da se netko ne bi prestrašio, jer sama sebi sam izgledala kao glumac iz filma ,Čovjek sa željeznom maskom’ 😀. Nakon 15-20 min držanja maske na licu, potrebno je lice isprati vodom. Pošto sam ju koristila samo jedanput, ne mogu točno reći kakav je rezultat nakon više puta upotrebe. Samo mogu reći da je i nakon nje koža lica lijepo nježna i glatka.

Mlijeko za čišćenje lica na bazi alga nježno otklanja nečistoću s lica, kao i ostatke šminke, bez da iritira i isušuje kožu. Potrebno je malu količinu proizvoda nanijet na blazinicu i nježnim pokretima čistiti lice. Za razliku od recimo miceralnih otopina koje svakodevnom upotrebom mogu isušiti kožu lica, ovo mlijeko možete koristiti bez te opasnosti. Mnoge djevojke/žene ne znaju da su miceralne otopine prvenstveno namijenjene kada je potrebno brzo ukloniti ostatke šminke (npr. na revijama), ali ne i za svakodnevnu upotrebu.

Sol za tijelo ‘Medena breskva’ pomaže pri uklanjanju toksina, poboljšava ten, povećava elastičnost kože, osvježava i ublažava napetost mišića. Učinkovito uklanja celulit. Može se koristiti u dvije svrhe. Nakon tuširanja na moku kožu ‘kritičnih’ dijelova tijela kružnim pokretima umasirati sol, koja kao da se pretvara u nježnu gel kremu. Drugi način koji sam isprobala je za lice. Sama sol mi se činila pregrubom za lice, pa sam ju umiješala u gel za umivanje koji inače koristim i laganim kružnim pokretima umasirala u lice. I u jednom i u drugom slučaju, koža je predivno glatka. E sada, za razbijanje celulita bi ju trebalo duže koristiti, uz korekciju prehrambenih navika i povećanu tjelesnu aktivnost, naravno  Napomenula bih da ova sol predivno miriši, baš neki slatkasti miris breskve. Cijena 110,45 kn/380 g.

Evo, nadam se da sam vam uspjela bar malo približiti prozvode ove kozmetičke kompanije. Moj stav je da nije potrebno koristiti preskupe proizvode za njegu lica i tijela. Iz iskustva govorim da isti učinak ima dobro odabrana hidratantna krema cjenovno prihvatljiva većini žena, kao i višestruko skuplja ‘razvikana’ krema. Na temelju isprobanog, smatram da su proizvodi ove kozmetičke kompanije visoke kvalitete, mogu se koristiti bez opasnosti negativnog učinka na kožu. S druge strane, a što nam je većini ipak jako bitno, cijena im je i više nego u redu  Za više informacija o ovim prozvodima, kao i drugima, posjetite stranicu:

https://www.tiande.hr/

Autor teksta/recenzije: Monika Špoljar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *