Ljetna njega kose

Sunčeve zrake, morska voda, pijesak.… sve su to sitnice koje nas vesele i asociraju na godišnji odmor. Međutim i sunčeve zrake i morska voda i pijesak oštečuju našu kosu, kao i gornji sloj vlasišta! Našu kosu čine krhkom.

 Stoga je u ljetnim mjesecima jako važno obratiti posebnu pozornost zaštiti i njezi naše kose. Kako bi je što više zaštitili sušite kosu prirodnim putem, te ošišajte vrhove.

Kosu također treba zaštitit od štetnih sunčevih zraka šeširom, kapom ili nekim pokrivalom za glavu, kako bi spriječili isušivanje.

Prije ulaska u more, kosu namočite običnom vodom.

Nakon kupanja u moru, kosu dobro isperite i raščešljajte četkom sa širokim zupcima kako bi spriječili njeno pucanje.

Njega kose kroz 3 važna koraka

  1. Šampon 

Šamponiranjem se uklanjaju nakupljene nečistoće s kose i vlasišta: sebum, ili ostatak proizvoda za oblikovanje ( styling), smog, prašina koja se nakupi tjekom dana. Vrlo je važno da se šampon dobro ispere.

Tijekom ljeta preporuča se korištenje šampona bez silikona, jer je njegova uloga aktivno sprečavanje vlage i ulaska hranjivih tvar u srž vlasišta. Njegova primjena može dovesti do pucanja kose.

Mi vam preporučamo da u ljetnim mjesecima obogatite i nahranite svoju kosu lipidima, koji su prirodni sastav naše kose.

Moj izbor za ljeto je tianDe šampon sa zmijskim uljem koji sadrži zmijske lipide koji su izvor alfa-linolenske kiseline, koja je prirodni sastav kose. Lipidi su ključni element za izgled zdrave kose. Kako kosa raste tako slabi sloj lipida. Na području gdje je lipidni sloj oštećen, javlja se isparavanje vlage što dovodi do dehidracije korijena kose. Kosa postaje krhka i akumulira električni naboj! Kosa postaje slaba, sklona lomljenju i teška za oblikovanje.

Zmijski lipidi u ovome šamponu doprinose obnovi prirodnog zaštitnog sloja. Sa svakom upotrebom kosa postaje jača, sjajnija i dubinski nahranjenaIdealan za oštećenu i lomljivu kosu, sa ispucalim vrhovima. Pogodan za svakodnevnu upotrebu!

Bez PARABENA! Bez ALKOHOLA!

 

    2. Regenerator

Kako bi kosi pružili zaštitni sloj koji sprečava oštečenje kutikula, koristite regenerator kod svakog pranja. Regenerator kosi pomaže zadržati vlagu zahvaljujući kojoj je kosa fleksibilnija i elastičnija.

Kako bi vaša kosa ljeti zadržala sjaj možete nanjeti regenerator prije ulaska u more, jer tako sprečavate upijanje morske soli.

Uz regenerator za oštećenu kosu, moj izbor je svakako i maska sa zmijskim uljem ( bez koje se vjerujem nebi mogla ni počešljati).

 

  3. Tretman/serum

Tretmani kosi pružaju dubinsku njegu, preporučamo ga koristiti 1-2 puta tjedno. Nanose se nakon ispiranja regeneratora. Ne ispiru se.

Sitni aktivni sastojci koji ostaju nakon nanošenja tretmana našoj su kosi najpotrebniji, jer se usmjeravaju na sitna oštečenja, te dubinski hrane kosu i pomažu kod prevencije oštečenja češljanjem. Tretmani koji se ne ispiru pomažu zaštititi kosu; mogu se koristiti svakodnevno;

Nanesite ih na vlažnu kosu kako bi kosa ostala glatka i svilenkasta!

Moj izbor je tianDe Arganovo ulje  od kojeg je kosa predivna mekana, glatka, svilenkasta…. I veoma se lako raščešlja.

Također vam preporučamo:

Serum za obnovu kose

Tonik aktivator rasta kose

 

Odaberite svoj idealni set za ljetnu njegu kose iz bogate tianDe ponude, visokokvalitetnih proizvoda na prirodnoj bazi.

Pišite nam ili nas nazovite, rado čemo vam pomoći odabrati proizvode koji če najbolje odgovarati vašoj kosi:

  • masna kosa
  • suha kosa
  • oštečena i krhka kosa
  • protiv sijede kose
  • protiv ispadanja kose
  • za obnovu kose
  • za brži rast kose
  • za djecu
  • protiv seboreje, dermatitisa, psorijaze na vlasištu…

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *